tisdag 7 oktober 2014

Dag 2 GOR

Från Apollo Bay åker vi vidare mot Port Campbell. Planen är att vi ska vika av norrut mot Beech Forrest för att få se Readwoods, men naturen vill annat. Efter en kort bit måste vi vända på grund av ett träd som vält över vägen.


Istället forstätter vi öster ut och viker därefter av söderut mot Cape Otway där den södraste punkten i Australien ligger. På håll syns fyren på Cape Otway lighthousestation. För att få komma ända fram till och upp i fyren måste man betalal inträde.

 
På sina ställen ser man stora områden med döda träd. Vet inte om det är havets vindar, sen vår eller djur som är orsaken till att de ser ut som skelett.
 
 
På väg mot fyren får vi se en koala högt upp i ett träd. En lite siluett av hopkurad koala avtecknar sig mot himlen.
 
 
På tillbakavägen från fyren får vi äntligen komma lite närmare. En koalahona med sin unge sitter fyra-fem meter upp i ett träd. Tyvärr är det svårt att få skarpa bilder med en zoomande mobilkamera. Men ändå, å så söta de är.


Efter undermålig lunch i Lavers Hill fortsätter resan västerut mot Port Campbell, men först två stopp till. Vid Gibson Steps tar vi oss via smala stentrappor ner till stranden för att på nära håll uppleva havets kraft.


 

Växtlighet längst klippvägen.

 
Kan bara konstatera att Stilla havet inte är särskilt stilla.

 
Dagens sista sevärdhet är Twelve Apostels strax väster om Gibson Steps.


Utsikt österut vid Twelve Aposteles mot Gibson Steps.

 
Apostlarna i motljus.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.