tisdag 4 november 2014

Koalor och annat

Även om vi har varit hemma en tid redan så tänker jag visa lite bilder på andra sevärdheter som ingick i turen till pingvinparaden på Phillip Island.

Första stopp är Moonlit Sanctuary där vi mot en extra avgift kommer i klapp-kontakt med en bedårande koala. En koala sover nästan dygnet runt, bajsar med eukalyptusdoft och har en silkeslen päls. Enligt djurskötaren är det förbjudet för allmänheten att lyfta och bära koalor. Jag föreställer mig att det är för att förhindra illegal handel med levande eller döda koalor. Innan vi släpps in i hägnet blir vi instruerade var vi får klappa. Rygg och armar är okej, men absolut inte framför öronen och i ansiktet på grund av infektionskänslighet hos arten.


I parken finns även en wombat i ett litet hägn och flera frigående wallabies. Om man köper en påse djurgodis kan man mata dem direkt ur handen och kanske även passa på att klappa. Vi nöjer oss med att fotografera på lite avstånd.


Nästa stopp är Churchill Island med historia från europeiska bosättare på ön.

 

Sista stopp innan pingvinparaden är Cape Woolamai Surf Beach, där man ska kunna se sälar. Men just den här dagen sågs inga sälar till, däremot var stället välbesökt av häckande måsar.


Däremellan görs även en snabb visit på Koala Conservation Centre där man aktivt jobbar för att få en friskare stam av koalor. Klamydia är nämligen en vanligt sjukdom bland dessa djur och den sprids på samma sätt som mellan människor. Oftast leder sjukdomen till döden men först tappar koalan synen. På centret har man höga hinder så att inga utomstående och eventuellt sjuka koalor ska kunna flytta in. Endast kontrollerade och friska djur är välkomna.

Vi går längs spångar högt ovanför marken för att komma närmare koalorna där de äter och sover i trädtopparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.