fredag 7 december 2012

Några steg närmare

För en tid sedan kom våra pass tillbaka med fina visumstämplar och idag har samtliga i familjen påbörjat sina vaccinationer. De tre yngsta barnen har fått alla de sprutor som behövs. Jag, maken och äldsta dottern ska få en omgång till. Nu är vi några steg närmare paradiset.

Elva av vinterns kallaste och snöigaste veckor kommer vi nämligen att vara i Thailand. Vi lämnar den kalla och mörka delen av jordklotet för att, om möjligt, komma ikapp med livet, vårt eget universum och allting. För att travestera Douglas Adams.

Det ska bli otroligt spännande, men ibland kommer oron över mig. Framför allt när jag tänker på att det äldsta barnet kommer stanna hemma större delen av tiden. Hon ska bara hälsa på oss under några veckor. Studier och egen önskan att få klara sig själv gör att det passar bäst.

De yngre baren kommer att gå i skola i Thailand. Friskolan Svenska skolan i Thailand - Sanuk erbjuder undervisning efter svensk läroplan och med svenska pedagoger. Det blir deras vardag under nio veckor. Skolan ligger bara några hundra meter från stranden där många lektioner i idrott kommer att bedrivas. En av pojkarna är egentligen inte särskilt sugen på att resa så långt bort och så länge. Han tycker bäst om när allt är som vanligt och oroar sig ganska mycket för att vi ska tappa bort varandra. Därför har vi lovat att följa med till skolan och stanna där så länge han vill. Både jag och min man kommer att vara helt lediga, så vi kan med glädje vara med på skolan om han vill det. Efter ett tag kanske det räcker att bara följa med dit, stanna en stund och därefter gå till stranden medan de är i skolan.

Spännande blir det, och vi kommer alla på ett eller annat sätt få nya erfarenheter som lever i oss resten av livet.

1 kommentar:

  1. Det blir såå bra allting.Hon den äldsta kommer att fixa allt utan er och krisar det finns en mormor,morfar,farmor,släkt,grannar och goda vänner.Skönt att slippa kylan och mörkret <3 /LS

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.