lördag 26 januari 2013

Bekanta växter

Huset där vi bor här i Hua Hin har en fin designad trädgård. Inte främst avsedd för lek och stoj, men väl för kontemplation. Många växter är väldigt vackra och har skulpturala former. Flera av dem har jag ingen aning om vad de heter, men några få är bekanta från tidigare resor. Ytterligare några har jag sett som krukväxter hemma.



Exempelvis bougavillean-buskarna, som så vackert står i blom, är bekant från Mallorca. Och från blomsteraffären känner jag igen de mindre palmväxterna, i förgrunden på nästkommande bild, som troligtvis är någon form av dracena.


Bakom en sidobyggnad på gården finns en liten plantering där en kokospalm växer. Några nötter har fallit ner, men två sitter fortfarande på tillväxt.

Men kanske faller även de snart, för enligt väderprognosen har vi några blåsiga dagar framför oss och regn också i början av nästa vecka. Det ser vi med spänning fram emot. Det lär bli något utöver det vi är vana med.

1 kommentar:

  1. Vad vackert ni har i trädgården. Bouganvillan är säkert lite mer...än de som står i våra fönster Lite regn rensar upp och då menar vi LITE. Ha det gott/LS

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.